Här postas aktuella händelser såsom konserter och evenemang
Here you can read about current happenings such as concerts or events

 

Musik i sommarkvällen, Vörå kyrka 16.8.2017, kl. 19.30

“Det är natt i sångens land” är ett program som ingår i Vörå församlings sommarserie “Musik i sommarkvällen”. Konserten kombinerar text och musik. Texterna är skrivna av Eva Hietanen och handlar om sorgen efter  makens död. Jag har valt musik till texterna och spelar flöjt och Martin Klemets medverkar på piano och orgel.

Programmet har vuxit fram genom en dialog mellan två änkor. En dialog som varit både spännande och utmanande eftersom vi har rätt så olika syn på livsåskådningsfrågor, men har förenats i den gemensamma nämnaren: sorgen efter en älskad makes bortgång.

Konserten riktar sig till alla som har, har haft eller kommer att ha sorg. Sorgen är en del av livet och alla ställs vi inför den förr eller senare. Genom att bli medvetna om att vi ska dö, kan vi leva mera fullt ut.  Memento Mori!

Programmet handlar dock inte enbart om sorg och död, utan även liv. Musiken jag valt är omväxlande meditativ, dramatisk, sorgsen och glad, precis som Evas ord. Valet av J.S. Bachs Air grundar sig på att stycket för mig symboliserar barndom och trygghet. Stycket var avslutningsmusik i ett barnprogram som gick på Sveriges TV när jag var liten. Psalmen Blott en dag är en psalm som alltid tilltalat mig med sitt enkla budskap: vi kan sist och slutligen bara ta en dag i sänder.

Texterna är skrivna i diktform och jag beundrar Eva för hennes mod att vara så personlig i sina texter och att hon även kommer att recitera dem själv.

Varmt välkommen på konsert i Vörå kyrka 16.8. kl. 19.30!

Under psalmen uppbärs en kollekt till förmån till Kyrkans Utlandshjälp. Du kan även köpa min CD-skiva “Moments Musicaux”  vid utgången för en självvald summa. Även de pengarna kommer att skänkas till förmån för Kyrkans Utlandshjälp. Kom med, njut av musiken, texten och stillheten och bidra samtidigt till att någon annan kan få en bättre tillvaro i vår oroliga värld.